WAT TE DOEN

SPORTIEF

Limburg is het fietsparadijs bij uitstek. Eerst en vooral dankzij het unieke fietsroutenetwerk: ruim 2000km fietsplezier waarbij je van knooppunt naar knooppunt fietst. B&B Basil ligt vlak aan het fietsroutenetwerk. Als u zelf niet beschikt of een goed uitgeruste fiets, dan zorgen wij dat er een voor u klaarstaat.
fietsroutes
 
Als u een heerlijke wandeling wilt maken, moet u het niet ver zoeken. Leut en Meeswijk bieden u een aantal wandelroutes aan die de moeite waard zijn. Voor georganiseerde wandelingen, bekijkt u best het evenementenkalender van "De Maasvallei".
wandelingen en excursies in beide limburgen (B,NL)
 
Houd u meer van een bosrijke omgeving, dan biedt het Nationaal Park Hoge Kempen een goed alternatief.
 
Indien u graag wat afkoeling heeft na al dat fietsen en wandelen, bekijk dan zeker volgende link. (of maak een duik in de zwemvijver!)


CULTUUR SNUIVEN

Het Cultureel Centrum van Maasmechelen biedt een brede waaier van culturele evenementen. Het repertorium dat de culturele dienst van Maasmechelen in Leut samenbrengt geniet faam tot ver over de landsgrenzen heen. De St-Pieterskerk op het plein is regelmatig het decor voor concerten van internationale artiesten.
 
Voor musea liefhebbers is Maaseik een bezoekje waard.
 
Op zondagochtend zeker niet vergeten langs Tongeren te passeren voor gezellig schuifelen op de antiekmarkt.

LEKKER ETEN

KINDERPLEZIER

Voor kinderen heeft het Maasland en omstreken ook één en ander te bieden. Hier volgen een aantal links naar kinderparadijzen.
 
Share by: